Bodrum - Letovanje Grčka

Kosmopolitski grad, idealan za zabavu i sunčanje po ceo dan, grad u kom su savršeno uklopljeni staro i novo. Impresivna srednjevekovna tvrdjava Sv. Petra, primer gradnje iz 15. veka, pretvorena u muzej podvodne arheologije, sa eksponatima koji datiraju još iz bronzanog doba, danas čuva ulaz u bodrumski zaliv u kom se sreću Egejsco i Sredozemno more.

Bodrum, poznat u antičko vreme kao Halikarnasos, rodno je mesti Herodata i mesto gde se nalazi grobnica kralja Mausolusa, jedno od sedam svetskih čuda Starog sveta. Ovaj gradić je poznat po šarmu kojim privlači posetioce različitih interesovanja, koji su podstakli lokalno stanovništvo na veću proizvodnju svih vrsta kožnih proizvoda, prirodnih morskih sundjera, ćilima, tepiha, nakita i slično. Pejzaž upotpunjuju nezaobilazne palme sa elegantnim jahtama ukotvljenim u marini.

Reputacija bodrumske luke datira još iz starih vremena, a danas se i dalje grade jahte na tradicionalan način. Večeri u Bodrumu započinju u restoranu uz večeru od ribljih i drugih nacionalnih specijaliteta, nakon čega sledi noćni klub ili kabare uz zabavu do jutra.

GUMBET
Južno od Bodruma, letovalište koje se vrlo često tretira kao bodrumska plaža. Ima širok izbor mogućnosti za sportove na vodi [skijanje, ronjenje, jedrenje na dasci].
Plaža je duga 600 metara i uokvirena je rastinjem mandarina i narandži. Noću ovo popularno mesto nudi raznovrsnu zabavu u barovima, noćnim klubovima diskotekama.

TORBA
Severno od Bodruma, mirno mesto, okruženo borovim šumama ima odličan položaj na severu bodrumskog poluostrva. Obiluje mnoštvom restorana, prodavnica, kafea i drugim sadržajima. Udaljeno je od Bodruma 6km sa kojim je povezano redovnim autobuskim linijama.

REZERVISI ARANZMAN
+38164 9874264

Нема коментара:

Постави коментар

 
CONTACT FORM
Please fill contact form in details:
Name and surname:  *
E-mail:  *
Telephone:  *
Arrival:  *
Check out:  *
Number of Persons:  *
Accommodation Type:
Price:
Destination:  *
Business Sector:
Subject:  *
Wishes and comments:
 
 
 *Must be filled with fields.  
 


 

Copyright Info Telenet Group - Srbija Zabranjeno kopiranje sadrzaja sajta u celosti ili delovima || Telenet Marketing Call Centar || +381.64.555.8581; +381.61.6154768; || visit_greece@booking-hotels.biz