Grčka - Krit / Kurs Grčkog jezika

Sa površinom od 8261km², Krit je najveće grčko ostrvo i peto po veličini ostrvo Mediterana. Jedna od najjužnijih tačaka Evrope i raskrsnica tri kntinenta: Evrope, Azije i Afrike. Njegove obale zapljuskuju: Egejsko, Jonsko i Libijsko more. Na ostrvu ima oko 500.000 stanovnika koji uglavnom žive u gradovima: Heraklion, Hania, Rethymnon, Lassithi [Aghios Nikolaos].

Na tlu Krita u periodu od 2600 - 1100 p.n.e. razvila se prva evropska civilizacija - Minojska. 1900 p.n.e. Krit i Minojska civilizacija bili su na vrhuncu svog razvoja. U tom periodu izgrdađene su mnoge palate kao što je i ona u Knososu, razvijala se trgovina sa Kiprom, Egiptom i Sirijom a osnovane su i prve kolonije. Tokom vekova Krit su osvajali mnogi narodi [Heleni, Rimljani, Vizantijci, Venecijanci i Turci] a jedan od najznačajnijih pečata na sadašnji izgled gradova ostavili su Venecijanci koji su na ostrvu bili oko 400 godina. Mnoga utvrđenja, luke, crkve, manastiri, javne zgrade, trgovi delo su Venecijanske arhitekture.

Krit se slobodno može nazvati ostrvom legendi, jer su mnoge poznate legende iz grčke mitologije vezane upravo za ovo ostrvo, a to su: legenda o Minotauru, o Ikaru i Dedalu, o Zevsu. Na njemu se nalaze bogata arheološka nalazišta i manastiri, od kojih su neka stara i preko 5.000 godina. i priroda je bila blagonaklona prema Kritu, bilo da je reč o planinskim predelima ili o pravim retkostima kakva je klisura Samarija, najduža klisura u Evropi.

Hania je grad sa oko 70.000 stanovinka, sa dugom istorijom koja datira još iz antičkog doba. Ostaci starih civilizacija se sreću na svakom koraku, na starim zgradama, zamkovima, manastirima i crkvama. Sastoji se iz dva dela: starog i novog dela. Grad pruža različite mogućnosti za rekreaciju i zabavu i leti i zimi, a posebno leti jer se nalazi na obali.

Centar za Grčki jezik i kulturu je potpuno opremljen savremenim uredjajima. Smešten je na prvom spratu zgrade koja se nalazi istorijskom trgu Splantzia, veoma blizu Venecijanske luke i nekoliko minuta od srca grada. To je miran deo grada sa palmama, kafićima i pravoslavnom crkvom Svetog Nikole.

Centar ima dve kompletno opremljene multimedijalne učionice, malu biblioteku sa knjigama, časopisima, muzičkim i video CD - ovima i malu kuhinju koju koriste studenti. Adresu škole i email adresu studenti mogu koristiti za dobijanje ličnih poruka.

Nastavni plan i program Centra pokriva sve nivoe znanja Grčkog jezika, od početnog do najvišeg. Prvog dana škole se radi test na osnovu kojeg će se ustanoviti nivo znanja i rasporediti u odgovarajuću grupu. U svakoj grupi je od 3 - 7 studenata. Profesori imaju dugogodišnje iskustvo u podučavanju stranih studenata. Svi imaju diplome fakulteta i Grčki im je maternji jezik. Nastavni materijal studenti dobijaju besplatno zajedno sa brošurama grada i aktivnostima koje im se nude u slobodno vreme. Po završetku kursa dobija se sertifkat koji sadrži sve podatke o vrsti kursa i trajanju.

Smeštaj je u porodicama na bazi noćenja sa doručkom ili polupansionom.
Postoji mogućnost boravka u hotelima B i C kategorije na zahtev.

Kursevi počinju svakog ponedeljka.
- U cenu aranžmana je uračunato: Kurs [min. 2 nedelje] i smeštaj [prema tabeli], ispit, sertifikat o položenom kursu, knjige, aktivnosti koje organizuje škola koje se koriste u svrhu boljeg razumevanja jezika kao što su:
- Poseta muzeja, izložbi ili različitim radnim mestima [advokatska kancelarija, slikarski atelje],
- Zajednički ručak svih studenata i profesora u taverni ili restoranu,
- Spremanje tipično grčkog jela u školskoj kuhinji,
- Kratka prezentacija folklora ili Kritske muzike u školskim prostorijama,
- Prezentacija slajdova ili video snimak Grčke i grčke civilizacije.

- U cenu aranžmana nije uračunato: Troškovi viziranja pasoša, putno i zdravstveno osiguranje [moguće kupiti u agenciji], transfer od aerodroma do smeštaja, društveni događaji van škole [celodnevni izlet, posete vašarima], sve troškove koje učesnik sam napravi

- U ponudi su na zahtev i sledeće aktivnosti: grčki folklor, Grčka kuhinja, sviranje tipično grčkih instrumenata [bozuki].

- Prilikom prijave uplaćuje se iznos od 50% od cene kursa i iznos na ime troškova registracije u dinarskoj protivrednosti. U slučaju ne dobijanja vize, iznos na ime troškova registracije je nepovratan. Po dobijanju vize, uplaćuje se ostatak do pune cene aranžmana.

- Zbog učestalih promena u tarifnom sistemu avio kompanija, nismo u mogućnosti naznačiti iznos avio karate. Cena avio karte će biti saopštena na dan kupovine.

REZERVACIJA ARANZMANA
+38164 9874264

Нема коментара:

Постави коментар

 
CONTACT FORM
Please fill contact form in details:
Name and surname:  *
E-mail:  *
Telephone:  *
Arrival:  *
Check out:  *
Number of Persons:  *
Accommodation Type:
Price:
Destination:  *
Business Sector:
Subject:  *
Wishes and comments:
 
 
 *Must be filled with fields.  
 


 

Copyright Info Telenet Group - Srbija Zabranjeno kopiranje sadrzaja sajta u celosti ili delovima || Telenet Marketing Call Centar || +381.64.555.8581; +381.61.6154768; || visit_greece@booking-hotels.biz